Slik lakkerer du med spray!

Hvordan lakke med sprayboks

Riktig temperatur er viktig for et bra sluttresultat! Vi anbefaler rundt 20 grader. Temperaturen gjelder for både luftemperatur og underlaget.

TIPS: Vask rommet du skal lakkere i før du begynner å lakkere for å redusere risikoen for støv og andre partikler i lakken!

Rengjør med silikonfjerner før sliping og lakkering! For å fjerne slipestøv så bruker du TakRag støvklut for best resultat!

Grunning: 1-2 strøk

Farge: 2-3 strøk

Klarlakk: 2-3 strøk

Legg tynne strøk slik at du minsker risikoen for sig i lakken samt å få noe raskere tørk!

Du kan slipe lett på grunningen før påføring av lakk for å ta ujevnheter, men du skal ikke slipe mellom fargestrøkene eller før påføring av klarlakk!

De fargene som er metallic må ha en klarlakk over seg for å få rett farge, beskyttelse og glans.

All spray skal ristes i 2-3 minutter før bruk. Ta gjerne å test litt på papp eller lignende før bruk slik at du får sjekket at boksen sprayer slik den skal.

Når det gjelder bokser med herder i (eksempelvis våre 2K Klarlakker) så må du trekke ut og vri rundt herdeampullen i bunn før du rister, slik at herderen blir godt blandet med lakken. Du har da 24 timer på deg til å bruke innholdet i boksen før den herder på innsiden.

Til slutt så holder du sprayen opp-ned og trykker inn dysen til det kun kommer drivgass ut. Det er for å tømme rør og dyse slik at det ikke skal tørke og bli tett i sprayen.

NB: Alle tørketider nevnt på boksene er ved 23 grader og 50% luftfuktighet.

Har du spørsmål

Ta kontakt med oss eller bruk kommentar feltet

Shopping Cart