Shopping Cart

✈ Gratis levering i Norge over kr 500.00

Hvordan lakke med 3-sjiktslakk / Perlemorlakk

Hva er 3-sjiktslakk eller perlemorlakk?

3-sjiktslakk eller perlemorlakk, betyr at det er en lakk med perlemor effekt i lakken. Perlemor har farget effekt, mens metallic lakk har sølv effekt. 3-sjikt - 3 lag med lakk, en bunnfarge, en mellomfarge som er ransparent og til slutt klarlakk. Slik får du en lakk med bedre dybde og i noen tilfeller små fargeskiftende effekter i lakken.

Hvordan lakke med 3-sjiktslakk / perlemorlakk

Utfordring: Det er kan være utfordrende å flekke med 3-sjikts / Perlemorlakk da det som regel er mye effekt og det blir vanskelig å legge påføre slik som da bilen ble sprøytet på fabrikker. Her er sprayavstand til objektet veldig viktig for å oppnå best resultat.

Behandling: Sørg for at objektet er grunnet med en grunning som både passer underlaget og lakken du skal bruke.

Rist lakken i 2-3 minutter før bruk. Test gjerne litt på papp eller lignende før bruk slik at du får sjekket at boksen fungerer slik den skal.

  1. Grunning: 2-3 strøk.
  2. Farge (1): 2-3 strøk.
  3. Farge (2): 2-3 strøk.
  4. Klarlakk: 2-3 strøk. (Litt avhengig av om det er 1-komponent eller 2-komponent klarlakk)

 

Legg tynne strøk slik at du minsker risikoen for sig i lakken, samt for oppnå noe raskere tørk!

Du kan IKKE slipe eller vaske mellom lagene da dette ødelegger glitteret i lakken. Hvis du må slipe ned for eksempel sig eller lignende er det viktig at du påfører ny farge før du fortsetter med neste farge eller skal påføre klarlakk.

Til slutt holder du sprayboksen opp-ned og trykker inn dysen til det kun kommer ut drivgass. Dette for å tømme rør og dyse slik at det ikke tørker og bli tett i sprayen.

NB: Alle tørketider nevnt på boksene er ved 23 grader og 50% luftfuktighet.

Når du bestiller lakk hos oss så får du med begge fargene du trenger uten ekstra kostnad om bilen din skulle vise seg å være lakkert i 3-sjikt / Perlemorlakk. Disse blir da merket med (1) og (2) for å synliggjøre hvilken som skal først og hvilken som skal på som nummer to. For å oppnå rett farge så er det viktig å legge på begge.

Gratis levering

På ordre over 500,00

100% sikker betaling

Med Klarna Checkout

Vi treffer fargen

Dobbeltsjekk av dine koder

Presisjon

Høykvalitets produksjonsutstyr