Hvordan lakke med 3-sjiktslakk / Perlemorlakk

Perlemorlakk-bil-header

Hva er 3-sjiktslakk eller perlemorlakk?

3-sjiktslakk eller perlemorlakk, betyr at det er en lakk med perlemor effekt i lakken. Perlemor har farget effekt, mens metallic lakk har sølv effekt. 3-sjikt - 3 lag med lakk, en bunnfarge, en mellomfarge som er ransparent og til slutt klarlakk. Slik får du en lakk med bedre dybde og i noen tilfeller små fargeskiftende effekter i lakken.

Hvordan lakke med 3-sjiktslakk / perlemorlakk

Utfordring: Det er ikke lett å flekke med 3-sjikts / Perlemorlakk da det er som regel mye effekt og vanskelig å legge på likt som da bilen ble sprøytet på fabrikk. Her er sprayavstand til objektet veldig viktig for å oppnå best resultat.

Behandling: Sørg for at objektet er grunnet med en grunning som både passer underlaget og lakken du skal bruke.

Rist lakken i 2-3 minutter før bruk. Ta gjerne å test litt på papp eller lignende før bruk slik at du får sjekket at boksen fungerer slik den skal.

  1. Grunning: 2-3 strøk.
  2. Farge (1): 2-3 strøk.
  3. Farge (2): 2-3 strøk.
  4. Klarlakk: 2-3 strøk. (Litt avhengig av om det er 1-komponent eller 2-komponent klarlakk)

Legg tynne strøk slik at du minsker risikoen for sig i lakken samt å få noe raskere tørk!

Du kan IKKE slipe eller vaske mellom lagene da dette ødelegger glitteret i lakken. Hvis du må slipe ned for eksempel sig eller lignende så er det viktig at du påfører ny farge før man fortsetter med neste farge eller skal påføre klarlakk.

Til slutt så holder du sprayen opp-ned og trykker inn dysen til det kun kommer drivgass ut. Det er for å tømme rør og dyse slik at det ikke skal tørke og bli tett i sprayen.

NB: Alle tørketider nevnt på boksene er ved 23 grader og 50% luftfuktighet.

Når du bestiller lakk hos oss så får du med begge fargene du trenger uten ekstra kostnad om bilen din skulle vise seg å være lakkert i 3-sjikt / Perlemorlakk. Disse blir da merket med (1) og (2) for å skille mellom hvilken som skal først og hvilken som skal på som nummer to. For å oppnå rett farge så er det viktig å legge på begge

Shopping Cart