Handlekurv

🚚 Gratis levering i Norge over kr 1 200,00

Hvordan spraymale

Slik spraymaler du stikkontakter og lysbrytere i alle farger

YouTube video

Spraymaling steg for steg

1. Før du setter i gang

Plasser gjerne det du sprayer i en pappeske, for å unngå å søle. Vi anbefaler også at man benytter både maske, briller og engangshansker ved spraymaling. Vi har følgende verneutstyr:

-3M 6942 Lakkmaske

-3M 2720 Vernebriller

-Engangshansker sort

2. Rengjøring

Et godt resultat er avhengig av godt forarbeid. Vask gjenstanden du skal spray slik at du fjerner støv og andre forurensinger. Hvis du spraymaler på en skitten eller fettete overflate vil dette synes på malingsfilmen når du er ferdig, og det vil se ujevnt ut. For optimalt resultat bruk: Quick bengalack avfetting som sprayes på  og tørker av med den en myke microfiber kluten Micro-Wipes.

3.Slip

Gå over det du skal male med et slipepapir slik at du blir kvitt ujevnheter. Vi anbefaler 3M Grippy Slipepapir som egner seg godt til sliping av hardplast, som stikkontakter og lysbrytere. For å være helt sikker på at du har fjernet alle rester av voks, silikon og andre elementer som kan feste seg på plast anbefaler vi en ekstra runde med quick bengalack avfetting og silikonfjerner som siste del av forberedelse.

4. Grunning

Det er viktig å gunner før en spraymaler, dette for at spraymalinge skal ha et godt feste på objektet. Det er enkelt å grunne med Quick grunning gjøres på samme måte som om du skal spraymale. Hold 20 – 30 cm avstand fra det du sprayer og spray på tynne strøk. Slipp opp etter hvert påførte drag, slik at du ikke bruker for mye spray. Spray heller 4-5 tynne strøk, enn kun 1 strøk. Da risikerer du drypp og sig i spraymalingen. Du får også en fyldigere farge ved flere tynne strøk. Hvis det skulle begynne å renne ta det bort med en klut mens det er vått, eller puss det bort etter at det har tørket.

5. Spraymal

Vær nøye med at gjenstanden du skal spray nå er helt tørr, etter rengjøring. Husk å rist sprayboks veldig godt før bruk, minimum to minutter. Plasser gjerne det du sprayer i en pappeske, slik at du unngår å søle.

Hold 20 – 30 cm avstand fra det du sprayer og spray på tynne strøk. Slipp opp etter hvert påførte drag, slik at du ikke bruker for mye spray. Spray heller 4-5 tynne strøk, enn kun 1 strøk. Da risikerer du drypp og sig i spraymalingen. Du får også en fyldigere farge ved flere tynne strøk. Hvis det skulle begynne å renne ta det bort med en klut mens det er vått, eller puss det bort etter at det har tørket.

Dersom du skal spraymale stikkontakter er det viktig at maskere alle områder nøye som ikke skal lakkeres. Bruk vanlig maskeringstape. Bruk også vårt anbefalte slipepapir til å matte ned overflaten.

Ved å vri på dysen kan du velge mellom stående og liggende sprøytebild.

Tørketid ca. 1 time ved ca20 grader

Rens dysen godt

Tøm og rens dysen. Når du er ferdig, snu sprayboksen på hodet og spray til det ikke lenger kommer ut farge. Ta så av dysen og rengjør den for maling, da unngår du at dysen tetter seg.

Enkelt å bestille

Alt du trenger å gjøre er å velge kvalitet (silkematt eller blank) legge deretter inn kode og navn på fargen du ønsker. Bestill antall og varene blir sendt hjem til deg. Bestille vår startpakke som innholdet du trenger for å komme i gang.

Slik bestiller du akkurat den fargen du ønsker

YouTube video
Gratis levering

På ordre over kr 1 200,00

100% sikker betaling

Betaling med Vipps Checkout

Vi treffer fargen

Dobbeltsjekk av dine koder

Presisjon

Høykvalitets produksjonsutstyr