🚚 Gratis levering i Norge over kr 1 200,00

Xirallic pigment billakk

Xirallic pigmenter er et flatt ark av aluminiumoksid. Xirallic pigment billakk brukes i metallic farger på biler fra en rekke produsenter. Det sørger for at man får en ekstra glitrende effekt som spesielt synes godt når solen skinner på lakken. Disse pigmentene er ofte svært kromatiske. Opprinnelsen til perlepigmenter kan være organiske, og de er et silisiumoksidark

Hva er forskjellen mellom Xirallic og metallisk?

Grunnlaget for Xirallic er aluminiumspartikler med samme gradering. Dette er hovedforskjellen mellom Xirallic og metallisk (hvor pigmentet er basert på bare forskjellige metallpartikler) og Nacre (basert på glimmer, og det er nesten umulig å oppnå samme graduering av partikler)

Blant produsentene som bruker xirallic finner vi Volkswagen, BMW, Fiat, Ford, Toyota og flere av merkene til General Motors.

Xirallic pigment billakk er med aluminiumoksydeffekt laget av plateplater av aluminiumoksid dekket med titanoksid som viser en sterk glittereffekt med en distinkt skimrende oppførsel.

Den ble utviklet og patentert av forskere fra selskapet Merck KGaA i Japan. Fordi pigmentet ble produsert ved et enkelt anlegg i Onahama, ble produksjonen innskrenket etter jordskjelvet og tsunamien i Tōhoku i 2011. Mangelen på pigmentet fikk Ford og Chrysler til å begrense tilgjengeligheten av biler og lastebiler i noen røde og svarte malinger. Mangelen påvirket også andre bilmerker. Hyundai erstattet Xirallic med glimmer i lakkene deres. Anlegget gjenåpnet 8. mai 2011

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om du er usikker på din lakk kode.

Gratis levering

På ordre over kr 1 200,00

100% sikker betaling

Betaling med Vipps Checkout

Vi treffer fargen

Fargen nøyaktig produsert fra koden

Presisjon

Høykvalitets produksjonsutstyr