🚚 Gratis levering i Norge over kr 1 200,00

Steinsprut i lakken

Steinsprutskader i lakken

For at du skal få best mulig resultat er det viktig at du har en lakk koden til din bil. Denne finner du under siden "Lakk koder". Har du flere skader på f.eks. panser, så begynn øverst og jobb deg nedover. Slik at du slipper å legge hånden på de stedene, som allerede er fylt med lakk.

Trinn 1: Vask av bil

Bruk avfetting og gode såper, som fjerner fett og smuss. Det er viktig, slik at områder du skal behandle er helt rent. Pass på at du ikke har skarpe knapper og glidelås som kan ripe opp lakken, når du bøyer deg over panseret.

Trinn 2: Finn skadene eller sår.

Det kan være smart å markere med en liten tape bit der du oppdager sår. Bruk godt med lys og tid på å finne alle sårene, når du først er i gang.

Trinn 3: Rensing / forarbeid

Rens alle sårene for løs lakk, rust og metall. Bruk avfetting for å få vekk all fett og smuss. Påfør grunning/rustbeskyttelselakk med finixa touch up, gjerne i flere tynne lag. Vær nøye med at grunningen sprer seg ut mot den uskadene lakken. La tørke.

Trinn 4: Påføring av lakken. Bruk mikropensel

Rist lakkstiften godt. I lakkstiften, er det en pensel i lokket. Denne kan fort legge igjen for mye lakk i sårene. Best resultat oppnår du om du «tegner» med Finixa touch up mikropensel i såret. Gjør dette 3-5 ganger. Hemmeligheten er å legge så tynne lag som mulig. Husk at det skal legges på 2-3 ganger med klarlakk på toppen. Får du for mye lakk i såret får du fort stygge kanter.

Du må ikke jobbe for sakte og ikke i sterk sol.  Lakken tørker raskt og blir fort tykkflytende. Om du vil ha overflaten jevnere etter lakkeringen: Slip ned med et fint sandpapir når fargen har tørket.

Trinn 5: Tørking av lakk

Står bilen i en varm garasje, holder det med et døgn. Tørketiden er avhengig av temperatur.

Trinn 6: Lakkforsegling

Det er viktig å forsegle lakken med en klarlakk. Slik at du bevarer like fargenyanser og glans i lakk og "såret". Klarlakk skal legges på når lakk fargen har blitt matt og eller innen 24 timer.

Trinn 7: Polering (anbefalt)

Til slutt anbefaler vi at du polere bilen

Produkter som brukes til stensprut skader.

Gratis levering

På ordre over kr 1 200,00

100% sikker betaling

Betaling med Vipps Checkout

Vi treffer fargen

Fargen nøyaktig produsert fra koden

Presisjon

Høykvalitets produksjonsutstyr