🚚 Gratis levering i Norge over kr 1 200,00

Slik lakkerer du med spray!

Hvordan lakke med sprayboks

Slik bruker du spraylakk:

Riktig temperatur er viktig for et bra sluttresultat! Temperaturen anbefaler vi til å være 20 grader, dette gjelder for både lufttemperatur og underlaget.

TIPS: Vask rommet du skal lakkere i før du begynner å lakkere for å redusere risikoen for støv og andre partikler i lakken!

 1. Sørg for at underlaget er rent for all rust, fett og skitt. Dette gjøres ved å tørke over flaten med silikon fjerner. For å fjerne slipestøv så bruker du TakRag støvklut for best resultat!
 2. Sparkle opp underlaget dersom det er nødvendig. Avslutt med minimum P400 slipepapir og gjerne finere. P800 er det beste.
 3. Spray så på grunning.  Rist sprayboksen i 2 minutter og spray i et kryssmønster med 25-30 avstand og legg flere tynne strøk.  Fylleprimer/fyllegrunning er det beste å bruke da dette også fyller mindre porer.  Mer at enkelte farger må ha spesifikk farge på grunningen da selve fargen gjerne er litt transparente.  Fyllprimer bør så slipes med P1200 for å bli helt glatt og jevne ut overganger mellom forskjellige underlag.
 4. Legg på farge i samme prosedyre som med grunning.  Boksen ristes ca 2 minutter og sprayes i et kryssmønster med 25-30cm avstand.  Legg flere tynne strøk slik at man får god dekning uten skjolder.  Husk at baselakk som trenger klarlakk har matt finish når den sprøytes og dette er helt normalt.
 5. Til slutt legger man Klarlakk dersom fargen krever det.  Akkurat samme prosedyre som med lakk og grunning.  Påse at man ikke legger for tykke lag slik at det begynner å renne. Klarlakk på sprayboks finnes både som vanlig 1-komponent og 2-komponent. 2 komponent er definitivt det beste og gir en mye bedre, hardere og tykkere lakk.

Slik gjør du det.

 • Grunning: 1-2 strøk
 • Farge: 2-3 strøk
 • Klarlakk: 2-3 strøk
 • Legg tynne strøk
 • Ikke slipe mellom farge strøkene eller før påføring av klarlakk!
 • Metallic lakk ha en klarlakk over seg for å få rett farge, beskyttelse og glans.
 • All spray skal ristes i 2-3 minutter før bruk.
 • Ta en test, slik at du får sjekket at boksen sprayer slik den skal.

Det siste du gjør er å holde sprayen opp-ned og trykker inn dysen til det kun kommer drivgass ut. For å tømme rør og dyse slik at det ikke skal tørke og bli tett i sprayen.

2-komponente lakker

Når det gjelder bokser med herder i (eksempelvis våre 2K Klarlakker) så må du trekke ut og vri rundt herdeampullen i bunn før du rister, slik at herderen blir godt blandet med lakken. Du har da 24 timer på deg til å bruke innholdet i boksen før den herder på innsiden.

NB: Alle tørketider nevnt på boksene er ved 23 grader og 50% luftfuktighet.

Har du spørsmål

Ta kontakt med oss, så svarer vi så fort vi kan.

Finn din lakk kode

Her er tips om hvor du finner din lakk kode.

Gratis levering

På ordre over kr 1 200,00

100% sikker betaling

Betaling med Vipps Checkout

Vi treffer fargen

Fargen nøyaktig produsert fra koden

Presisjon

Høykvalitets produksjonsutstyr