🚚 Gratis levering i Norge over kr 1 200,00

Rust behandling

Rust i lakken

Rustskader på bilen er ikke bra, og bør repareres så raskt som mulig for at skaden ikke skal bli større, og i verste fall uopprettelig. Hvis du vil ha bilen 100 prosent tilbake til hvordan den så ut før skaden, må du som oftes på verksted. Men i mange tilfeller kan du gjøre mer selv enn du tror.

En bil må vedlikeholdes regelmessig for å kunne yte og vare lenge. Rust kan gjøre alvorlig skade på bilen og dette er noe du hele tiden må være på utkikk etter. Rustskaden bør repareres så raskt som mulig for at skaden ikke skal bli større, og i verste fall uopprettelig. Du bør bare begynne på denne behandlingen hvis du er sikker på at du kan prime og lakkere området du har slipt inne de neste 24 timer. Her får du tips til rustbehandling av bil. Bedre å forebygge enn å reparere, spesielt når det gjelder bilen din.

Lakk i original farge, får du kjøpt hos oss. Se siden Finn din lakk kode, får se hvor du kan finne lakk koden til ditt bil merke. Fargekode til din bil står i kjøreheftet, i motorrommet eller i døra og består av enten tall, bokstaver eller begge deler.

Vit at selv om lakken ikke ser helt perfekt ut på nært hold der skaden var, har du forlenget levetiden på bilen din betraktelig.

HVA ER EGENTLIG RUST?

Det kjemiske navnet for rust er jernoksid, og det dannes under en elektrokjemisk prosess som kalles korrosjon. En rustbehandling av bil, består i å fjerne jernoksid og beskytte sårbare overflater mot korrosjonsangrep.

BILER ER SVÆRT SÅRBARE FOR RUST

spesielt i et nordisk klima. Tilstedeværelse av fuktighet i luften kan føre til at bilen ruster enda raskere. Salt er med på å gjøre rustprosessen raskere på din bil. Så om du bor nært vannet, kan du få tendenser til rustdannelser raskere

FJERNE RUST

Når er bilen din mest utsatt for rust? Dette er to av de vanligste årsakene.

  • Lakken har fått riper.
  • Bulker/skader gjør at metallet kommer frem og utsettes for oksidering.

Uansett størrelse, må rustflekker behandles raskt. Dette fordi jo lenger det eksponeres for elementene, desto raskere sprer rusten seg. Rustbehandling av bil er en trinnvis prosess som mange du kan gjøre selv.

BILER ER SVÆRT SÅRBARE FOR RUST

spesielt i et nordisk klima. Tilstedeværelse av fuktighet i luften kan føre til at bilen ruster enda raskere. Salt er med på å gjøre rustprosessen raskere på din bil. Så om du bor nært vannet, kan du få tendenser til rustdannelser raskere.

HUSK SIKKERHET FØRST VED RUSTBEHANDLING AV BIL

Sørg for å ha de nødvendige verktøyene før du starter med behandlingen. Rustbehandling av bil er en prosess som kan gi skader. Bruk gummihansker, vernebriller og støvmaske for å beskytte deg.

DEKK OMRÅDENE SOM IKKE SKAL BEHANDLES

Dekk først områdene hvor det ikke er rust. Det vil bli mye støv. Bruk maskeringstape som er beregnet til bil. Sørg for at bilvinduene er rullet opp. Når du begynner å slipe det berørte område, vil støv og rustpartikler virvle rundt.

IKKE BRUK AVISPAPIR TIL Å DEKKE BILEN

Papir dekker ikke godt nok når du skal spray-lakkere bilen. Lakken kan trenge igjennom og feste seg til lakk og ruter.

BRUK SLIPESKIVE

Bruk en slipemaskin til å fjerne det ytre rustlaget. Du må være veldig forsiktig når du gjør dette, så du ikke skader det friske metallet. Når du har fjernet det du kan med slipemaskin tar du slipepapir og fjerner resten som ikke maskinen tok. Det skal ikke være noen rustflekker igjen.

BRUK EN REN KLUT

Tørk av området der du har slipt og påfør et tynt lag med rustfjernersyre. Pass på at det ikke ligger på lenger enn nødvendig, følg instruksjonene som følger med middelet. Når middelet har virket lenge nok, tørker du det av med en klut og deretter vasker du rent med White spirit.

LAKK AV HØYT KVALITET

Nå er metallet eksponert og det er nødvendig å beskytte overflaten med primer og spraylakk av høy kvalitet.

PRIMER

Påfør primer i henhold til angitte anvisninger. Du bør påføre 3 lag med primer. Vent noen minutter mellom hver påføring. La det så tørke i minst 12 timer.

SLIP MED VÅTSLIPEPAPIR 400

Mellom lakklagene må du slipe med våtslipepapir, dette for å få glans og en glatt overflate. Dessuten tillater det lakklagene å binde seg sammen og med overflaten av metallet. Husk å vaske sandpapiret innimellom når det er nødvendig. Når du er ferdig vaskes overflaten med mildt såpevann.

SPRAY MED LAKK OG LA DET TØRKE

Påfør så mange lag med lakk over primer som du trenger for å få en god finish og fargeglans. La det tørke i minst 24 timer før du setter på eventuelle deksler og lister.

FINISH MED KLARLAKK

Spray på med klarlakk, slik at du får en sterk og flott overflate.

TIDSPLAN

Rustbehandling av bil er en tidkrevende prosess som krever presisjon. Du bør bare begynne på denne behandlingen hvis du er sikker på at du kan prime og lakkere området du har slipt inne de neste 24 timer.

Produkter som brukes til rust behandling.

Gratis levering

På ordre over kr 1 200,00

100% sikker betaling

Betaling med Vipps Checkout

Vi treffer fargen

Fargen nøyaktig produsert fra koden

Presisjon

Høykvalitets produksjonsutstyr